HANDGESCHILDERDE SCHILDERIJEN

Schilderijen met veel passie en liefde gemaakt

Wie ben ik 

Hallo ik ben Klaske van der Vegt en schilder al van heel jonge leeftijd ik denk dat ik op mijn 15 a 16 e dit al deed. Ik wilde graag de kunstacademie doen maar voor deze opleiding was geen geld en vonden ze het thuis maar onzin omdat er geen droog brood in te verdienen was dus mijn droom raakte naar de achtergrond. Het schilderen en tekenen bleef wel bestaan in mijn leven maar was niet meer urgent voor mij want het leven ging gewoon door. Toch haalde ik er ooit nog een expositie uit en was te bewonderen in de krant met een aantal geschilderde werken om vervolgens op de radio een interview te krijgen dit was allemaal vreselijk spannend. Een poos lang heb ik ook kindertekeningen gemaakt deze hebben op de expositie ook gehangen en bleek een succes te zijn. Niet zolang na de expositie werd ik gebeld door een kinderboeken schrijver die mij aanbood de illustraties te maken voor zijn net geschreven kinderboek maar ik weigerde hier op in te gaan de man heeft nog wel drie keer gebeld maar ik durfde het niet aan te onzeker en bang dat het me niet zou lukken kortom podium angst om het zo maar te zeggen. Een heftige gebeurtenis in mijn leven maakte dat ik het schilderen liet voor wat het was en ik was er klaar mee. Inmiddels ben ik 59 en heb na allerlei omwegen en omstandigheden rust in mijn leven gevonden en heb een partner gevonden een maatje voor 100% die mij begrijpt en ziet wie ik werkelijk ben mijn leven is sinds zijn komst 100 graden gedraaid en ik zou voor deze man door het vuur gaan want liefde overwint alles. De meesten mensen kennen mij via Facebook en weten ook dat ik het afgelopen jaar het schilderen weer in mijn armen heb gesloten naast alle andere hobby s  en liefhebberijen.  

Schilderes en kunstenares Klaske
klaske

Jopie Huisman

Ooit heb ik Jopie Huisman bij hem thuis ontmoet 16 was ik nog maar deze man was mijn stijl icoon en was op meerdere expositie s van hem geweest en nu ontmoete ik hem dus in het echt. De oud ijzer man was een rasechte Fries en kon honderd uit vertellen en geboeid nam ik al zijn verhalen in mij op als hij alle verhalen op papier had gezet was Jopie Huisman ook nog eens een bekend schrijver geworden. Nu op dit moment denk ik dat deze man een talkshow op gemak had vol kunnen praten en niemand zou zich vervelen omdat de verhalen gewoonweg boeiend en soms spannend waren. Ik zelf had werken van mijn eigen mee genomen meest olieverf en hij knikte na het bekijken en ik kreeg advies door te gaan en vooral er plezier in te beleven van wat ik maakte.